Landgoed Drenkeling

De wijk - Wonen in het Park - kent een gevarieerd woonprogramma, waarbij de aandacht uitgaat naar betaalbaarheid. Daarnaast biedt de 1e fase ook ruimte voor doorstromers, in de vorm van twee-onder-een-kapwoningen en vrij uit te geven kavels.

kaart Landgoed Drenkeling
Visie - Lange Stallen

De Lange Stallen

De naamgeving is een verwijzing naar de (paarden)stalcomplexen bij landgoederen. Binnen De Lange Stallen worden betaalbare koopwoningen gerealiseerd (14 rijwoningen voor starters en 14 luxere rijwoningen). Ook worden er 10 twee-onder-een-kapwoningen gebouwd.

De Erven

De Erven: De naam refereert aan de boerenhoeves van waaruit het landgoed bevoorraad werd. Aansluitende woningtypologie wordt hier dan ook gezocht in twee-onder-een-kap- en/of vrijstaande woningen. 
De vrije kavels (in totaal 19) worden uitgegeven door de gemeente. Binnen een aantal randvoorwaarden kunt u hier uw eigen droomhuis ontwerpen.

Bekijk de informatiefolder.

De Beemd

Beide woongebieden (De Lange Stallen en De Beemd) worden gescheiden door een parkachtige zone, waar ruimte is voor veel groen en speelgelegenheid.

De Parkweide

Een open, vrije ruimte, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en ruimte is om te spelen en te wandelen en op termijn voor evenementen.

De Parkvijver

Belangrijk onderdeel van de ecologische schakel - een centrale, meanderende waterpartij met moerasachtige rietzone.

Duurzaamheid

In de nieuwe wijk wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo krijgt de wijk geen gasinfrastructuur, zullen de rijwoningen worden uitgevoerd volgens het concept Nul Op de Meter. Dit betekent dat de woningen geen energie zullen vragen. Ook het openbare gebied wordt duurzaam uitgevoerd, met veel groen en water, natuurvriendelijke oevers met rietzones, led-verlichting en laadpunten voor elektrische auto’s. In het openbare gebied zal zelfs duurzame energie worden opgewekt!

Bestemmingsplan

Om woningen te kunnen bouwen is het bestemmingsplan aangepast. 
Meer informatie over het bestemmingsplan vindt u op de gemeentelijke website www.westvoorne.nl.

Beeldkwaliteitsplan

De Erven vormen een uniek plekje om te wonen. Om zo mooi mogelijk invulling te geven aan wonen op dit mooie plekje heeft de gemeenteraad een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Het doel hiervan is om tot afwisseling en samenhang tussen de woningen te komen én om de kwaliteit vanaf het openbare gebied te waarborgen.

Bekijk hier het beeldkwaliteitsplan van De Erven.

Landgoed Drenkeling logo

Gemeente Westvoorne
Raadhuislaan 6
3235 AP Rockanje

Contactgevens
telefoon 14 181, of (0181) 40 80 00
drenkeling@westvoorne.nl

Landgoed Drenkeling is een project van Gemeente Westvoorne

© Ontwerp & realisatie CreatieCentrale